Psihološko savetovanje

Za razliku od psihoterapije, psihološko savetovanje je najčešće usmereno na neku konkretnu oblast života, na konkretan problem, najčešće manjih razmera. Postoje dve glavne razlike između psihoterapije i savetovanja – kompleksnost problema sa kojima se suočavate i trajanje. Savetovanje je kraće (obično do 10-ak seansi), fokusirano na jedan konkretan problem u nekoj oblasti života.

Savetovanje može obuhvatati rad sa pojedincima, pri upravljanju stresom, organizaciji vremena, veštinama komunikacije ili donošenju odluka.

Zatim, savetodavni rad sa parovima ili bračno savetovanje, kada kod para postoji nezadovoljstvo i predstavlja preventivni rad na sprečavanju poremećaja u partnerskom ili bračnom odnosu. Savetodavni rad sa parovima (bračno savetovanje) se može odvijati u svim fazama partnerske veze.

Takođe, postoji i savetodavni rad sa roditeljima vezan za različite probleme koje imaju njihova deca, za probleme u odnosu sa decom, kao i ostalih poteškoća u roditeljstvu. Savetodavni rad sa roditeljima se može odvijati na više načina, u grupi ili pojedinačno sa roditeljem ili roditeljima deteta.


Detaljnije o ovoj vrsti usluge možete pročitati u našem tekstu Psihološko savetovanje.

Ukoliko imate pitanja u vezi psihološkog savetovanja ili želite da zakažete seansu, pišite nam na stranici KONTAKT.